ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 1000 de candidați înscriși pentru a doua sesiune de Bacalaureat

Publicat: vineri, 2 August 2019 , ora 11.02

Peste 960 de candidați sunt înscriși pentru a susține examenul de Bacalaureat în sesiiunea august - septembrie. Inspectoratul Școlar Județean a stabilit deja și centrele de concurs, la care sunt arondate liceele din județul Brașov. Astfel, candidații vor susține examenul în Colegiul Nicolae Titulescu sau în Colegiul Național Aprily Lajos, iar pentru zona Făgărașului, a fost stabilită o subcomisie la Școala Gimnazială Ovid Densușianu.

Față de sesiunea din iunie - iulie, acum, candidații vor susține mai întâi probele scrise și apoi pe cele de competențe. Astfel, în 21 august este programată proba scrisă la limba și literature maternă, iar ăn 22 august, cea de limbă și literature maternă. În 23 august, candidații vor susține examenul scris pentru proba obligatorie a profilului, iar în 26 august, pe cea la alegere a profilului și specializării.

Probele de competențe sunt programate în perioada 27 august - 3 septembrie. Tot în 3 septembrie vor fi afișate și rezultatele la probele scrise și pot fi depuse contestații. Acestea vor fi rezolvate în perioada 3-6 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 7 septembrie. La Brașov, rata de promovare în sesiunea iunie - iulie a fost de aproape 75%. Concret, din peste 3000 de candidați, peste 2200 au promovat examenul.

Adina Chirvasă