ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Grupuri de sprijin pentru victimele violenței domestice, dar și pentru agresori, la Brașov

Publicat: marți, 6 August 2019 , ora 10.20
Iolanda Beldianu, Președintele Asociației Pas Alternativ

Victimele violenței domestice, dar și agresorii acestora pot beneficia de ajutorul specialiștilor, la grupurile de sprijin organizate la Brașov. Rețeaua Învingătoarelor, împreună cu profesioniștii din domeniul combaterii violenței domestice organizează, în a doua și a patra sâmbătă din fiecare lună „Grupul de Sprijin  pentru femei”. La aceste evenimente, victimele violenței domestice vor sta de vorbă cu femei care au fost, la rândul lor agresate, dar care acum fac parte din categoria învingătoarelor.

În utlima perioadă, tot mai multe brașovence și-au reclamat soții agresori, la Poliție. Oamenii legii au emis pe numele celor reclamați ordine de protecție, însă specialiștii spun că agresorii au nevoie și de consiliere psihologică, pentru a depăși astfel de comportamente. Brașovenii care se află într-o astfel de situație se pot adresa Grupului terapeutic pentru persoane cu comportament abuziv - agresiv.

Grupul de sprijin destinat agresorilor se reunește, în fiecare joi, de la ora 14, la Serviciul de Probațiune de pe strada Iuliu Maniu. 

Monica Neacșu