ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tratament special pentru animalele de la Grădina Zoologică, în zilele foarte calde

Publicat: joi, 8 August 2019 , ora 10.40

În zilele călduroase de vară, animalele de la Grădina Zoologică din Brașov au parte de un tratament special, pentru a trece mai ușor peste temperaturile înalte. Unele dintre exemplare sunt cunoscute că se adaptează ușor temperaturilor mai mari, cum este cămila, de exemplu, care în zilele de vară are apă proaspătă la dispoziție tot timpul. În schimb, leopardul zăpezilor sau panda roșu nu sunt deloc împăcate cu căldura, așa încât ele au chiar în casa lor un sistem special de aclimatizare, iar în timpul zilei stau acolo. Acesta este și motivul pentru care turiștii care vizitează Zoo Brașov în jurul prânzului, nu reușesc să le vadă.

În plus, ierbivorele, de exemplu, primesc mai multe fructe și legume, pentru un plus de hidratare. În schimb, carnivorele sunt răsfățate cu altceva. De asemenea, animalele au în țarcurile lor și locuri cu umbră, iar cele care suportă temperaturile mari pot fi văzute, în miezul zilei acolo. Cum sunt, de exemplu, leii, cei mai apreciați de micuții vizitatori.

La Grădina Zoologică sunt, în prezent, peste 600 de exemplare, din peste 70 de specii. Zoo Brașov este deschisă, de luni până duminică, între orele 9.00 - 20.00.

Adina Chirvasă