ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

10 cazuri de rujeolă confirmate la Brașov, în doar o săptămână

Publicat: luni, 12 August 2019 , ora 11.04
Dr. Ada Gordea, medic specialist epidemiolog Spitalul de Copii Brașov

10 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate, în județul Brașov, săptămâna trecută, iar la nivelul țării au fost, în total, 132 de noi cazuri. Medicii subliniază, din nou, că vaccinul ROR este sigurul care protejează copiii împotriva rujeolei. Asta pentru că foarte multe dintre cazurile care ajung la spital nu au vaccin administrat.

În mod normal, cazurile de rujeolă ajung la Spitalul de Boli Infecțioase, însă, sunt și situații în care copiii trec mai întâi pe la Spitalul de Copii. 

Într-o lună, pot fi până la 5 astfel de cazuri internate la spital cu simptome respiratorii, la care se confirmă ulterior diagnosticul de rujeolă. De regulă, ele sunt triate direct din Unitatea de Primiri Urgențe și trimise la Spitalul de Boli Infecțioase. Însă, în cazurile în care boala este chiar la debut, este mai greu ca medicii să dea acest diagnostic.

De-a lungul timpului, medicii au constatat că a scăzut vârsta micuților care sunt aduși cu rujeolă la spital. În aceste condiții, singura protecție rămâne vaccinarea, pentru că, fiind vaccinați copiii peste 1 an, ei nu se vor îmbolnăvi și nici nu vor îmbolnăvi alți micuți.

De la începutul anului și până acum, 13 cazuri de rujeolă au fost aduse la Spitalul de Copii, cele mai multe, în luna iunie. În 2018 au fost, în tot anul, 29 de cazuri, iar în 2017, aproximativ 100 de cazuri.

Adina Chirvasă