ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primele două etaje ale Corpului B din Spitalul Județean, inaugurate

Publicat: miercuri, 14 August 2019 , ora 19.12
Dr. Călin Cobelschi, manager al spitalului

Etajele 4 și 5 din Corpul B din cadrul Staționarului Central al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov au fost, astăzi, inaugurate, după lucrările de reabilitare și modernizare, începute încă din 2017.

În cele două etaje se vor muta, temporar, două secții, iar în paralel, se vor face și igienizările în corpul A sau aripa scurtă a celor 2 etaje, după cum a precizat Dr. Călin Cobelschi, manager al spitalului.

Întregul corp B a fost consolidat cu fibre de carbon, astfel încât să se asigure rezistența la seismicitate a clădirii. Saloanele din cele 2 etaje, având fiecare câte 5 paturi, au fost transformate din temelii și dotate cu grupuri sanitare proprii, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune condiții. 

Din bugetul alocat de Consiliul Județean Brașov în acest an, conducerea spitalului a achiziționat paturi, saltele lavabile și noptiere noi. Reabilitarea Corpului B încă nu s-a încheiat. Se mai lucrează la etajele 3, 2, 1, parter și demisol. Conducerea unității medicale speră că va da în folosință etajele 3 și 2 la sfârșitul lunii septembrie, iar etajul 1, parterul și demisolul să fie funcționale de la sfârșitul lui ianuarie.

Contractul pentru reabilitarea întregului corp B al Spitalului Județean, staționarul central, au o valoare de peste 24 milioane lei.

După încheierea reabilitării și modernizării corpului B, precum și a igienizării corpului A al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, configurația secțiilor clinice pe etajele Staționarului Central va fi cu totul alta. De exemplu, la etajul 5 va funcționa Neurologia, cu 25 de paturi, iar la etajul 4 va fi secția de Interne, cu 58 de paturi.

Adina Chirvasă