ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Aeroportul Internațional de la Ghimbav trebuie să devină operațional într-un timp cât mai scurt

Publicat: vineri, 30 August 2019 , ora 15.29

Aeroportul Internațional de la Ghimbav trebuie să devină operațional într-un timp cât mai scurt, în opinia deputatului USR Brașov, Tudor Benga.

Parlamentarul amintește că Uniunea Europeană interzice orice subvenție pentru operarea aeroporturilor, începând cu anul 2024, astfel că, până atunci, cel de la Brașov trebuie să ajungă pe profit.

Pentru inaugurarea aeroportului este nevoie de realizarea, în timp cât mai scurt, a terminalului și a turnului de control. Tudor Benga a cerut explicații în legătură cu soluția aleasă pentru turn, însă nu a primit informații. 

Benga este convins că Brașovul are nevoie de un turn de control fizic, deoarece turnurile virtuale sunt utilizate pe aeroporturile de sezon.

În ceea ce privește terminalul, Benga spune că, la Iași, acesta este pe 3000 metri pătrați, la un trafic de aproape 1,5 milioane pasageri anual. Soluția de la Brașov pe 11.000 metri pătrați este bună pentru dezvoltarea viitoare a aeroportului, în opinia lui Benga, mai ales că o parte din veniturile unui aeroport se asigură din spațiile închiriate.

Sorin Țârcă