ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trei firme au depus oferte pentru eco-insulele de la Brașov,

Publicat: vineri, 6 Septembrie 2019 , ora 9.22

Trei firme au depus oferte pentru eco-insulele de la Brașov, pe o perioadă de patru ani. Este vorba despre o firmă din Brașov, una din Beclean, jud Bistrița-Năsăud, și una din Slatina, județul Olt. Pentru fiecare eco-insulă, furnizorul trebuie să ofere o garanție de minimum 2 ani. Eco-insulele vor fi pe modelul celor deja amplasate în Răcădău și în cartierul Scriitorilor și vor oferi posibilitatea colectării selective și cântăririi deșeurilor.

Sistemul poate recunoaște și bloca accesul unui utilizator arondat, dacă, de exemplu, acesta nu respectă regulile de depozitare a deșeurilor. Pentru asigurarea necesarului de energie electrică, eco-insulele vor fi prevăzute cu panouri fotovoltaice, iar pentru identificarea unor persoane care ar putea vandaliza platformele, sau care nu respectă regulile, există camere de luat vederi. Până la sfârșitul anului, în bugetul Primăriei Brasov a fost prevăzută suma de 1,4 milioane de lei pentru achiziția de eco-insule cu 5, 6 sau 8 guri de încărcare, bani din care Municipalitatea speră să poată achiziționa 10-12 astfel de utilaje.

Saviana Russu