ACUM:
16.30
Jurnal Militar
Urmează:
17.00
Auto Radio
Apoi:
18.00
Auto Radio (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Echipajul de prim-ajutor al Crucii Roșii Brașov, pe primul loc la nivel național

Publicat: joi, 12 Septembrie 2019 , ora 11.23

În premieră, echipajul de prim ajutor al Societății Naționale de Cruce Roșie din România - Filiala Brașov s-a clasat pe primul loc la Convenția Națională a echipelor  de prim ajutor ale Crucii Roșii.

Evenimentul a avut loc în perioada 2-6 septembrie, la Valea Ierii, județul Cluj, unde au fost prezente 8 echipaje. Echipajul a fost format din Alexandru Gelu Popa, Timea Păpară, Alexandra Călin, Denisa Vasilescu, Florian Mihai Staicu și Paul Ștefan Butiseacă și au reușit să se claseze pe primul loc după ce au trecut de proba teoretică, dar și de cea practică.

Mai exact, tinerii au fost puși în fața a 5 situații diferite (dintre care una a fost susținută în limba engleză), în care să demonstreze acordarea primului ajutor de bază în caz de dezastre / accident colectiv, cu un minimum de trei victime pe fiecare situație.

Conform regulamentelor stabilite, la etapa internațională participă echipajul câștigător al etapei naționale din anul precedent.

Asta înseamnă că echipa brașoveană va reprezenta România în etapa din anul 2020.

Adina Chirvasă