ACUM:
16.30
Jurnal Militar
Urmează:
17.00
Auto Radio
Apoi:
18.00
Auto Radio (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zidul cetății, restaurat de voluntari

Publicat: vineri, 13 Septembrie 2019 , ora 10.27
Cristian Rumer, restaurator

Mai mulți tineri brașoveni, cu spirit civic, s-au apucat, voluntar, să restauteze unul dintre cele mai importante monumente istorice ale orașului.

Elevii care studiază arhitectură la Liceul de arte plastice "Hans Mattis Teuch", dar și studenții facultății de construcții, curăță pietrele din zidul cetății care se află lângă Bastionul Țesătorilor. Totodată, ei consolidează zidul cu materiale de construcții tradiționale, care se foloseau acum câteva sute de ani.

La atelier participă 15 voluntari de la Facultatea de Constructii și peste 10 de la Liceul de Arte Plastice.

Zidul de piatră va fi reabilitat pe o porțiune de 50 de metri pătrați, după care inițiatorii proiectului vor să vorbească cu autorițățile, pentru ca acestea să continue restaurarea.

Pentru ca restaurarea să se facă întocmai ca atunci când s-a ridicat zidul, la Brașov a venit un meșter din Germania, Cristian Rumer, care s-a stabilit la noi în țară, și care îi învață pe tineri cum să lucreze.

Sorin Secli