ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încă un operator de transport navetiști vrea avizul de oprire în stațiile din municipiu

Publicat: miercuri, 18 Septembrie 2019 , ora 10.47

Un nou operator de transport navetiști la fabricile din afara orașului a depus documentația pentru a primi, de la Primăria Brașov, avizul care să îi dea dreptul de a opri în stațiile RAT BV pentru a îmbarca și debarca angajații.

În luna mai, a fost aprobat un regulament în acest sens și doar un singur operator s-a conformat, cererea lui fiind aprobată. Cel de-al doilea transportator a solicitat avizul pentru opt autobuze, iar cererea sa urmează să fie analizată de Comisia de Circulație a municipiului Brașov.

Primăria Brașov estimează că în oraș sunt aproximativ 15 operatori care asigură transportul navetiștilor . Toți vor trebui să se conformeze acestui regulament și, mai mult, în viitor, vor trebui să-și înnoiască flota de autobuze, pentru a fi cât mai puțin poluante.

Pentru fiecare oprire în stație, operatorii trebuie să plătească o taxă, valoarea acesteia fiind stabilită în funcție de motorizarea autobuzului. Cel mai mult vor plăti cei care au autobuze cu motorizare Euro II, respectiv 1,5 lei pentru fiecare oprire în stație. Cel mai puțin vor plăti cei care au autobuze cu motoare hibrid, respective 0,5 lei sau cele electrice - 0,01 lei pentru fiecare oprire.

Adina Chirvasă