ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Campanie pentru combaterea ambroziei

Publicat: joi, 19 Septembrie 2019 , ora 17.56

Ambrozia, iarba pârloagelor, s-a răspândit atât de mult, în țară, încât Agenția Natională pentru Protecția Mediului București a decis că, în data de 28 septembrie, va derula campania „SOS-Ambrozia!”.

Campania se va derula între 10.00 și 15.00 și toți cei care se vor implica sunt așteptați să curețe țara de ambrozie.

Această campanie are drept scop combaterea plantei invazive ambrozia, iarba pârloagelor, prevenirea unui „dezastru” pentru mediu și sănătatea populației prin răspândirea polenului până la sfârșitul lunii octombrie, cât și reducerea rezervei de semințe pentru anii următori.

În derularea acestei campanii, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a solicitat implicarea  autorităților administrativ teritoriale, direcțiilor nationale și județene de drumuri și poduri, structurilor naționale și județene de căi ferate, precum și agenților economici a căror activitate poate genera condiții propice răspândirii plantelor.

Potrivit prevederilor legale, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane, după cum a precizat Ciprian Băncilă, director executiv al APM Brașov.

Adina Chirvasă