ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Câțiva elevi de la Recea învață, la școală, să meargă pe monociclu

Publicat: vineri, 20 Septembrie 2019 , ora 10.23

În cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, la Făgăraș, câțiva elevi au făcut o demonstrație mai puțin obișnuită: mersul pe monociclu.

Este vorba despre 30 de copii, de la Școala Gimnazială din comuna Recea, angrenați, în mai multe activități de circ, de un dascăl de sport, Nelu Avram, care vrea să-i atragă, astfel, pe cei mici, spre mișcare.

Nelu Avram este cadru didactic de peste 20 de ani și s-a pregătit, în domeniu, în cadrul unor tabere internaționale de circ.

Copiii au la dispoziție 20 de monocicluri și sunt învățați să își păstreze echilibrul. De asemenea, ei fac și gimnastică aeriană, respectiv trapez, eșarfă, activități de jonglerie, activități specifice circului, după cum ne-a spus Nelu Avram.

Elevii nu vor să se oprească doar la a învăța mersul pe monoclicu, de altfel, deloc ușor, ci vor să participe la preselecția unui cunoscut show de televiziune pentru talente.

Toate echipamentele pentru activitățile de circ sunt personale, ale profesorului de sport, care le pune, gratis, la dispoziția elevilor, de patru ani.

Saviana Russu