ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Avocatul Poporului s-a autosesizat privind situația cabinetelor medicale școlare din Brașov

Publicat: marți, 24 Septembrie 2019 , ora 11.01

Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la o posibilă încălcare a dreptului constituțional la sănătate al elevilor brașoveni, după ce viceprimarul Costel Mihai a prezentat, public, situația în care se află cabinetele medicale școlare, pentru care Ministerul Sănătății nu și-a respectat obligația legală de a asigura finanțarea cheltuielilor legate de resursa umană.

La cabinetele de medicină școlară, pentru a acoperi nevoile, în subordinea Direcției de Asistență Socială a municipalității, ar trebui să fie 98 de cadre medicale, dintre care 23 de medici și 71 de asistente, însă, în fapt, sunt încadrate doar 76 de cadre medicale, dintre care 8 medici generaliști, 3 stomatologi și 65 de asistente medicale.

Astfel, din cele 79 de unități de învățământ din municipiul Brașov, 18 nu sunt acoperite de servicii medicale, pentru acestea finanțarea cheltuielilor cu resursa umană fiind asigurată de Ministerul Sănătății numai până în luna octombrie.

De asemenea, Avocatul Poporului a reținut că în aceeași situație se află și rețeaua de cabinete școlare de stomatologie, din cele cinci amenajate de Primăria Brașov, fiind funcționale doar trei, tot din lipsa finanțării care ar trebui asigurată de Ministerul Sănătății.

Mihai Cojocaru