ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Activitatea vamală în județul Brașov, în creștere

Publicat: marți, 24 Septembrie 2019 , ora 13.14
Prefectul județului, Marian Rasaliu

Activitatea vamală în județul Brașov și în celelalte 5 județe a fost în creștere în primul semestru al anului în curs, față de aceeași perioadă a anului 2018, potrivit reprezentanților Direcției Regionale Vamale Brașov.

Județul Brașov a fost ocolit de mărfurile contrafăcute. În semestrul I nu au existat incidente în județul Brașov, a spus Valentin Buligai Vranceanu, șeful Biroului Teritorial Brașov al DRV. Incidente au existat, însă, în alte județe ale regiunii, cum este și cazul unor pastile de adrafinil, sosite la Oficiul Poștal din Alba Iulia. Adrafinilul este un steroid anabolizant, interzis la comercializare în România. Pastilele au fost confiscate, după care au fost transmise Agenției Naționale Antidoping.

Prefectul județului, Marian Rasaliu, s-a declarat mulțumit de activitatea Vămii Brașov. "Nu avem aici, în centrul țării nici o frontieră, dar asta nu înseamnă că activitatea Direcției Regionale Vamale Brașov trebuie trecută într-un plan secund. Este o activitate importantă, una extrem de laborioasă și am avut o prezentare pe măsură." a precizat Marian Rasaliu.

Odată cu darea în folosință a Aeroportului Internațional Brașov - Ghimbav va exista și vamă, motiv pentru care Cătălin Mînzatu, Directorul executiv al DRV Brașov, a făcut trei propuneri de modificări minore în ce privește construcția terminalului aeroportului, pentru ca Vama să poată avea un birou în aeroport.

Sorin Țârcă