ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Gara de la Făgăraș va fi modernizată

Publicat: miercuri, 25 Septembrie 2019 , ora 14.16

Gara de la Făgăraș intră într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

Asta după ce Compania Națională de Căi Ferate a semnat un contract pentru elaborarea studiilor de fezabilitate în vederea modernizării a 8 stații CFR.

Gările vizate a fi modernizate sunt cele de la Făgăraș, Miercurea Ciuc, Sebeș- Alba, Gheorghieni, Reghin, Teiuș, Aiud și Războieni.

Potrivit unui comunicat remis de CFR, proiectele de modernizare vizează, în principal asigurarea unor servicii de calitate, adaptate cerințelor pieței și nevoilor călătorilor, cu accent deosebit pe repararea clădirilor.

De asemenea, vor fi modernizate peroanele și pasajele, echipamentele de informare a călătorilor și instalațiile termice și sanitare.

Studiile de fezabilitate pentru reabilitarea celor opt stații CFR depășesc două milioane șase sute de mii de lei, iar inițiativa face parte din proiectul de modernizare a 47 de stații de cale ferată din țară, parte integrantă a Programului Operațional Infrastructură Mare lansat în luna mai, a acestui an.

Monica Neacșu