ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nocturna Bibliotecilor, la Brașov

Publicat: joi, 26 Septembrie 2019 , ora 11.25

Cea de a X-a ediție a Nocturnei Bibliotecilor are loc sâmbătă, 28 septembrie 2019, începând de la orele 17.30 până la orele 24.00. Mai multe activități vor fi organizate la sediul central al Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov, cât și în filialele instituției.

Astfel, îndrăgostiților de carte și citit, Nocturna bibliotecilor le oferă lecturi publice în atelierul multilingv Turnul Babel, o expoziție de carte specială dedicată florilor (Bookuria florilor), dezbateri tematice despre cartea de cinema, de literatură SF, de artă, de afaceri, de dezvoltare personală, prilejuind întâlniri cu cinefilii, iubitorii de SF, artiștii preocupați de design grafic, oamenii de afaceri, experți.

La acestea se adaugă lansarea de carte și spectacolul de teatru pentru copii.

Melomanii se pot bucura de concertele trupei Selfish Murphy și cvartetului Academic Clarinet.

Împătimiții de artă și meșteșug se vor bucura de șezătoare și atelierul de caligrafie, precum și de inițierea în arta floristică ikebana, expresii ale excelenței artistic.

Nu lipsește tehnologia, atelierele STEM de chimie și microbiologie cu Muzeul Pedagogic Brașov și aplicațiile de realitate virtuală. Nocturna bibliotecilor aduce, în acest an, la Filiala 5, experimente științifice cum nu s-au mai văzut și jocuri de realitate virtuală, o experiență VR completă, ghidată, către alte realități.

Ora 18.00 este ora de chimie în bucătărie, urmată de Microzoo.

În cadrul cursului copiii vor învața din ce este format un microscop și cum funcționează acesta, care este diferența între lumea microscopica și lumea macroscopică, cum se realizează un preparat microscopic. La final copiii vor studia la microscop fiecare preparat.

La Atelierele de Chimie si Microzoo care se vor desfășura la Filiala 5 a Bibliotecii Județene, începând cu ora 18, sunt locuri limitate, doar câte 10 participanți la fiecare dintre ateliere. De aceea înscrierile se fac, în prealabil, la numărul de telefon 0268. 423. 980.

Intrarea la toate activitățile este gratuită.

Evenimentul este organizat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. 

Radio România Brașov FM