ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 19.000 de studenți au început cursurile la Universitatea Transilvania

Publicat: marți, 1 Octombrie 2019 , ora 17.58

Cu multe emoții, dar și speranțe și planuri. Așa a început anul universitar 2019-2020 la Universitatea Transilvania din Brașov. Un an în care instituția de învățământ superior primește peste 5500 de studenți „boboci”, pe lângă cei 14.000 de tineri din anul II, III, la masterat sau la doctorat.

La Brașov, numărul bobocilor este chiar mai mare față de anul trecut. Mare parte dintre studenți vin din alte județe. Sunt mulți însă boboci din Brașov, care au ales să studieze acasă, pentru că ei cred că instituția de la Brașov le oferă mai multe șanse.

Proaspătul început an universitar vine și cu câteva noutăți. Universitatea are singurul masterat de medicină tradițională chineză, la care sunt înmatriculați 20 de studenți, ce vor învăța meserie de la profesori din China.

De asemenea, chiar în această seară, la Aulă va cânta, pentru prima dată, Orchestra Universității, o orchestră de cameră ce va deschide și stagiunea de concerte a instituției.

De altfel, Universitatea Transilvania este singura din țară care are o stagiune de concerte pe tot parcursul anului universitar. La ceremonia de deschidere a anului universitar au participat și reprezentanți ai autorităților. 

În prezent, Universitatea Transilvania are 18 facultăți – 9 tehnice și 9 ne-tehnice, care au, în total, 105 programe de studii de licență, 73 de programe de masterat și 18 domenii de doctorat.

În universitatea brașoveană predau 750 de cadre didactice.

De asemenea, Universitatea Transilvania este singura care oferă șefilor de promoțoie, olimpicilor naționali și celor cu media 10 la Bacalaureat care aleg instituția brașoveană un laptop gratuit, cazare și o masă gratuită la cantină.

Adina Chirvasă