ACUM:
21.00
iSport
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pacient decedat, ținut dezbrăcat, într-un sac de plastic, pe hol

Publicat: vineri, 4 Octombrie 2019 , ora 14.46
Managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu

Pacient decedat, ținut dezbrăcat, într-un sac de plastic, pe marginea unui hol, la secția de la Vulcan a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie.

Este imaginea cutremurătoare care a fost făcută publică, pe o rețea socială, de către o asociație din Brașov. Conducerea Spitalului a recunoscut practica și susține că acest lucru s-a întâmplat în 28 martie, anul acesta. 

În urma anchetei interne administrative, angajații care s-au ocupat de pacientul decedat au fost mutați disciplinar, susține conducerea instituției.

Este cazul de la care a plecat întreaga anchetă penală legată de administrarea banilor la Secția Vulcan, a declarat managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu, pentru Radio România Brașov FM.

Omul decedat a fost pacient acolo mai bine de patru ani. El ar fi ajuns la Spitalul de Psihiatrie dintr-un centru de plasament și ar fi avut chiar și un curator, a adăugat managerul spitalului.

Reprezentantul asociației care a facut public cazul, Ionuț Spătaru, susține că pacientul nu ar fi fost nici măcar înmormântat creștinește, deși unitatea medicală ar avea un fond separat, special, pe care îl poate folosi în astfel de situații.

Conducerea Spitalului de Psihiatrie și Neurologie susține că, până nu va fi finalizată ancheta penală, nu le poate desface contractul de muncă celor doi angajați care s-au ocupat de pacient.

Saviana Russu