ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Peste 6000 de semnături împotriva amenajării Drumului Gorița

Publicat: vineri, 4 Octombrie 2019 , ora 17.01

Peste 6000 de semnături împotriva amenajării drumului forestier Gorița au fost prezentate, azi, aleșilor locali, în ședința de plen.

Amenajarea drumului Gorița urmează a fi făcută cu bani europeni, de către Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt Brașov.

Semnăturile au fost strânse în urma unei petiții inițiate de senatorul USR Allen Coliban, care a mai cerut aleșilor locali și Sala de Consiliu, pentru desfășurarea unei dezbateri publice în care să se discute despre oportunitatea acestui proiect. 

De cealaltă parte, șeful Regiei Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu, a precizat că drumul forestier este în fapt o continuare a altor drumuri.

Proiectul amenajării drumului Gorița a fost prezentat, la sfârșitul lunii septembrie, de către reprezentanții Regiei. Drumul ar urma să facă legătura între zona Pietrele lui Solomon cu Valea Cetății, pe o lungime totală de 11 kilometri. Lățimea drumului va fi de 3,5 metri.

Traseul nu este situat în aria de protecție Muntele Tâmpa și nu face legătura cu străzile din cartierul Șchei.

În prezent, încă se face inventarierea și marcarea arborilor de pe culoarul trasat de proiectant. Conform proiectului, după această etapă, urmează a fi făcută procedura de licitație a masei lemnoase.

Dan Olteanu a mai precizat că drumul va fi util și pentru intervenții în caz de incendii sau alte lucrări silvice, pentru că nu se va mai intra prin cartierul Șchei. 

Adina Chirvasă