ACUM:
10.03
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

O expoziție geometrică, în culorile tricolorului, la Muzeul de Artă, Brașov

Publicat: duminică, 13 Octombrie 2019 , ora 18.23
Ingo Glass

Triunghiuri, pătrate și sfere pot forma o lume pe care nu ați fi gândit-o, dar pe care o puteți vedea la Muzeul de Artă Brașov. Este o lume creată de sculptorul Ingo Glass, reprezentant de frunte al postavangardei europene, apreciat peste hotare și mai puțin cunoscut în țara natală. 

Ingo Glass s-a născut în Timișoara, a activat în București până la sfârșitul anilor 70, când a fost nevoit să emigreze în Germania, altfel regimul comunist l-ar fi condamnat la temniță.

Formele geometrice de bază cu care își alcătuieștea lumea sunt asociate fiecare cu o culoare dintre cele primare, roșu, galben și albastru. În fapt, culorile tricolorului, care îl fac ușor de recunoscut de către artiștii din alte țări, după cum ne spune chiar Ingo Glass.

Artistul expune pentru prima dată în muzeul brașovean. Expoziția „Ingo Glass: Formă, lumină, culoare, spațiu” reunește lucrări din ultimele decenii de creație ale artistului și este însoțită și de un catalog care prezintă viața, evoluția și caracterul original al creației lui Ingo Glass, îngrijit de istoricul de artă Vasile Duda, care a fost prezent, de asemenea, la vernisaj.

Expoziția poate fi vizitată de publicul brașovean până în 29 noiembrie.

Adina Chirvasă