ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ansamblul de Tineret Canzonetta a primit premiul Georg Dehio pentru anul 2019

Publicat: miercuri, 16 Octombrie 2019 , ora 17.51

Ansamblul de tineret „Canzonetta” din Brașov a primit premiul Georg Dehio pentru anul 2019, acordat de Ministerul Culturii din Germania.

Distincția se acordă în urma jurizării, coordonate de către Formului Cultural pentru Estul Europei, cu sediul la Potsdam.

Canzonetta este un ansamblu vocal-instrumental înființat în anul 1994 de actuala conducătoare și dirijoare a ansamblului, Ingeborg Acker. La început a fost un cor de copii , ulterior s-a adăugat acompaniament instrumental.

Are în componență în special elevi de la Colegiul Național Johannes Honterus și de la Școala gimnazială nr. 12 din Brașov. Cei mai mici componenți au vârsta de 8 ani, iar cei mai mari sunt în clasele a XII-a.

Ansamblul are un repertoriu foarte larg: de la muzica sacră  la muzica contemporană, dar și muzica din folclorul altor țări.

Canzonetta a susținut concerte în mai multe orașe din România, precum și turnee în Germania, Austria și Elveția.

Adina Chirvasă