ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Scripcaru pe acoperiș, la propriu, a promovat Festivalul de Dramaturgie Contemporană, de luna viitoare

Publicat: miercuri, 16 Octombrie 2019 , ora 17.56

Lansare inedită a Festivalului Internațional de Dramatgurgie Contemporană de la Brașov, ediția a 30-a, din noiembrie.

În urmă cu două săptămâni, ultima piesă din Festival „Scripcarul pe acoperiș”, a iscat polemici, după ce conducerea Teatrului  a schimbat titlul cu „Vilonistul pe acoperiș”, astfel că primarul municipiului Brașov, George Scripcaru a decis să urce la propriu pe acoperișul instituției, pentru a anunța viitorul eveniment.  În cele din urmă, gafa din titlu a avut și efecte pozitive, pentru că au fost mulți brașoveni care au întrebat de piesa „Scripcarul pe acoperiș”, adusă de Teatrul Evreiesc, din București.

Festivalul de Dramaturgie Contemporană va avea loc în perioada 17-23 noiembrie. Vor  participa șapte teatre din România și Republica Moldova, dintre care 4 din București, unul din Chișinău, unul din Oradea și Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, care va prezenta un spectacol în premieră, dar nu va participa în concurs. Toate spectacolele sunt de înaltă ținută și nu trebuie să le ratați, spun organizatorii. 

Până la Festival, însă, Teatrul brașovean își așteaptă publicul și cu alte premiere. 

Ca și în alți ani vor fi acordate premii pentru cei mai buni actori, regizor, pentru scenografie, dar și premiul juriului.

Marele Trofeu, pentru cel mai bun spectacol, are, în acest an, o valoare de 10.000 de lei.

Biletele vor fi puse în vânzare de vineri, 18 octombrie, și vor putea fi cumpărate de pe site-ul www.mystage.ro sau de la casieria Teatrului Sică Alexandrescu Brașov. Prețul biletelor variază între 45 și 65 de lei.

Municipalitatea brașoveană cofinanțează evenimentul cu 400.000 de lei

Adina Chirvasă