ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea ar vrea Piața Prefecturii și parcare subterană în zona ei

Publicat: vineri, 18 Octombrie 2019 , ora 10.01

O parcare subterană în zona Prefecturii Brașov ar putea fi amenajată în viitor.

Cel puțin așa prevede proiectul prin care municipalitatea vrea reamenajarea zonei curpinse între Star și Modarom și transformarea ei într-o Piață a Prefecturii.

Proiectantul care a câștigat licitația pentru elaborarea documentației a prezentat, deja un concept de regândire a zonei ce ia în calcul și străzile de legătură, aflate în jurul Colegiului Unirea.

Traficul rutier va fi permis riveranilor, pentru aprovizionare și intervenții. Însă, pentru rezolvarea necesarului ocului de parcare, ar putea fi amenajată o parcare subterană, în zona dintre Hotel Capitol și clădirea de birouri Cristiana, sub Eroilor și partial sub viitoarea piață pietonală.

Proiectul urmează să fie prezentat de proiectant, după cum a precizat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

Practic, zona din fața Prefecturii și pe latura dinspre Colegiul Unirea, precum și străzii Politehnicii și Postăvarului ar urma să fie piață pietonală la suprafață. În subteran va avea parcare.

De asemenea, breteaua Eroilor, dintre Star și Modarom, va fi transformată într-o pădure urbană, singura zonă în care putem avea arbori de talie mai mare, care vor fi plantați gata crescuți.

Deocamdată, proiectul este în faza de pregătire a documentației pentru autorizare.

Adina Chirvasă