ACUM:
8.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Pista de alergare de la fostul Liceu cu Program Sportiv va rămâne închisă pentru atleții amatori

Publicat: vineri, 18 Octombrie 2019 , ora 10.07

Baza sportivă din Șchei, a fostului Liceul cu Program Sportiv, care include și pista de atletism, este închisă publicului larg și așa va rămâne. Terenul de sport aparține Bisericii Evanghelice și este în folosința Colegiului Național „Johannes Honterus”, mutat recent, cu un corp al școlii, în clădirea de la Poarta Șchei. Liceul cu Program Sportiv a fost mutat, încă din anul școlar trecut, în Uzina 2. 

Pe de altă parte, municipalitatea are în plan construirea unor facilități pentru sportivii profesioniști, la fostul stadion Carpați. Pentru acest proiect urmează a fi făcut un studiu de fezabilitate, ce costă aproape 140 de mii de lei, cu tot cu TVA.

Cel care face studiul de fezabilitate trebuie să prezinte un concept care ar urma să cuprindă o sală de sport, teren de sport cu suprafață sintetică, pistă de alergare cu tartan, cu 8 culoare circulare, în lungime de 400 de metri, o tribună cu 500 de locuri și o nocturnă la terenul sintetic.

De asemenea, ar urma să fie amenajată și o parcare. Municipalitatea vrea să includă acest proiect în lista de investiții pentru 2020.

Adina Chirvasă