ACUM:
16.30
Jurnal Militar
Urmează:
17.00
Auto Radio
Apoi:
18.00
Auto Radio (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Într-o lună ar putea fi lansate concursurile pentru șefii de la Teatrul Sică Alexandrescu și Opera Brașov

Publicat: marți, 22 Octombrie 2019 , ora 12.38

În aproximativ o lună, municipalitatea brașoveană ar putea lansa concursurile pentru ocuparea funcțiilor de manager pentru Teatrul „Sică Alexandrescu” și Opera Brașov.

Potrivit lui Sorin Toarcea, în acest moment se lucrează la caietele de obiective ale concursurilor pentru cele două instituții, iar acest document este cel care va sta la baza planului de management al viitorilor candidați.

După ce va fi lansat anunțul de concurs, doritorii au la dispoziție 30 de zile să se înscrie și să prezinte un plan de management.

Comisia va avea la dispoziție minim două săptămâni pentru evaluarea proiectelor, ce vor fi punctate. Va urma apoi interviul și anunțarea câștigătorilor. Etapele de evaluare și intervievare vor avea și perioade de contestații și rezolvare a lor. În cel mai bun caz, în a doua lună a anului viitor, cele două instituții vor avea șef desemnați prin concurs.

Teatrul „Sică Alexandrescu” a rămas fără manager din luna iunie, după ce fostul șef, actorul Dan Cogălniceanu, nu  reușit să treacă de evaluarea anuală”. De atunci, la conducerea instituției a fost numită manager interimar actrița Viorica Geantă Chelbea.

Opera Brașov este condusă, în acest moment, de Ovidiu Mezei, care se află, însă, în perioada de preaviz, după ce și-a dat demisia, luna trecută. Preavizul, însă, în expiră în 15 noiembrie, iar după această dată, va trebui să fie numit un interimar.

Ambele instituții se află în subordinea Consiliului Local Brașov, fiind subvenționate de municipalitate.

Adina Chirvasă