ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Puncte de colectare a medicamentelor expirate, la Brașov

Publicat: marți, 22 Octombrie 2019 , ora 14.37

Brașovenii pot scăpa, în weekend, de medicamentele de care nu mai au nevoie. Farmaciștii din oraș au inițiat o campanie de colectare a pastilelor expirate într-un  mod sigur și responsabil.

Astfel, sâmbătă și duminică, între orele 10 și 17.00, vor fi amplasate șase puncte de colectare în Centrul Civic, Tractorul, Șchei, Batolomeu și în  Răcădău.

Aici sunt așteptați toți cei care au pastile expirate sau medicamente pe care, dintr-un motiv sau altul, nu le mai folosesc.

Toate punctele de colectare vor beneficia de recipiente speciale de colectare a deșeurilor medicamentoase  și vor fi prelucrate în siguranță de către o firmă specializată.

Prin această campanie, farmaciștii brașoveni subliniază, încă o dată, importanța colectării responsabile a medicamentelor. Și asta pentru că, aruncate la întâmplare, substanțele chimice din pastile pot ajunge în pânza freatică, pot amenința echilibrul ecosistemului și pot duce la dezvoltarea de tulpini microbiene rezistente la medicamente.

Monica Neacșu