ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au îmbrăcat robele și tocile la vârsta senectuții

Publicat: marți, 29 Octombrie 2019 , ora 15.18

După opt luni de cursuri intense, a venit și momentul absolvirii. Lucru firesc pentru tineri. Dar, astăzi vorbim despre seniori ai Brașovului, care au îmbrăcat robele și și-au aruncat tocile de pe cap după primirea diplomelor.

37 de vârstnici au absolvit cursurile Academiei Seniorilor, începute din martie.

Pe tot parcursul acestor luni, săptămânal au venit câte trei ore să asculte de la specialiști cum să se protejeze de infractori, cum să acorde primul ajutor, chiar și cum să facă față depresiei.

Mai mult, au socializat, au legat prietenii și au simțit că sunt parte a unei comunități.

Academia Seniorilor este un proiect al Direcției de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Municipiului Brașov, derulat împreună cu mai mulți parteneri, printre care Poliția Locală sau Crucea Roșie Brașov.

În 2019, Academia a ajuns la a doua generație de absolvenți ce vor merge mai departe și vor transmite informațiile învățate și prietenilor lor. 

Decanul de vârstă al grupei de absolvenți este Ludovic Ulkei. Are peste 8 decenii de viață, iar momentul de astăzi a fost unul foarte emoționant pentru el. Ca în orice Academie care se respectă, sunt și doi șefi de promoție: Victorița Coroi și Marian Constantin. 

Toți absolvenții au fost felicitați și au primit diplome.

Adina Chirvasă