ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul va avea un Parc Dendrologic

Publicat: miercuri, 30 Octombrie 2019 , ora 14.55

Brașovul va avea un parc dendrologic, în cartierul Noua, începând din strada Plopilor, iar lucrările de amenajare încep chiar din această săptămână.

Proiectul este derulat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea și Facultatea de Silvicultură Exploatări Forestiere Brașov.

Lucrările vor fi făcute etapizat, prima etapă fiind extragerea arborilor care sunt bolnavi.

Parcul va avea o suprafață de peste 25 de hectare, din care  aproape 4 hectare sunt dedicate lucrărilor de cercetare cu caracter experimental-demonstrativ, derulate împreună cu Facultatea de Silvicultură și Liceul Silvic.

Acesta va avea atât specii de arbori autohtone, dar și exotice, ce vor fi plantate abia din primăvara viitoare. De exemplu, vor fi brad de Caucaz, dud japonez, gutui japonez, gingko biloba, sequoia, chiparos de California, brad de Spania, cedru de Atlas.

Vor fi plantați și castani comestibili, ficuși, diverse specii de pini.

Ulterior,vor fi amenajate aleile, apoi vor fi amplasate băncile, coșurile de gunoi, stâlpii de iluminat.

În zona mlăștinoasă a parcului, vor fi amenajate două luciuri de apă.

Proiectul parcului ar trebui să fie finalizat în maxim trei ani. Parcul va avea acces liber pentru brașoveni.

Adina Chirvasă