ACUM:
17.00
Auto Radio
Urmează:
18.00
Auto Radio (continuare)
Apoi:
19.00
Rockada

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Numărul donatorilor de organe scade, în țara noastră, de la an la an

Publicat: miercuri, 30 Octombrie 2019 , ora 15.59

În România, numărul donatorilor de organe scade de la an la an, deși cei care așteaptă în spitale o șansă la viață sunt tot mai mulți, informează Radio România Actualități.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, anul trecut au fost doar 65 de donatori. Acest număr scăzut este pus pe seama mentalității oamenilor.

Pe de altă parte, există puține spitale, în țara noastră, care se ocupă de prelevarea de organe.

Persoanele care vor să își dea acordul, încă din timpul vieții, pentru prelevarea de organe, trebuie să dea o declarație notarială că sunt de acord ca în cazul în care sunt în moarte cerebrală să le fie prelevate organele, atunci nu se mai cere acceptul familiei și aparținătorilor. Ulterior, declarațiile respective se transmit la Agenția Națională de Transplant.

În unele țări, precum Austria, prelevarea de organe se face automat, fără acordul familiei, iar în Spania aparținătorii trebuie să își dea acordul, indiferent de situație.

Monica Neacșu