ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Românii își aleg, duminică, președintele țării pentru următorii cinci ani

Publicat: sâmbătă, 9 Noiembrie 2019 , ora 13.52

Românii își aleg, duminică, președintele țării pentru următorii cinci ani.

La nivel național, aproximativ 18 milioane de alegători sunt înregistrați pe listele electorale. Peste 715.000 de persoane cu drept de vot figurează cu domiciliul în străinătate. Aproape 20 de mii de români nu pot vota, întrucât au interzis prin lege acest drept.

Votul în străinătate a inceput joi noaptea, în Noua Zeelandă și Australia, și se va încheia luni dimineață, la ora 7.00, pe coasta vestică a Statelor Unite. În țară, votul se va desfășura duminică, între orele 7.00 și 21.00.

În municipiul Brașov, autoritățile locale au anunțat care sunt secțiile unde pot vota alegătorii cu mobilitate redusă. Pentru aceștia au fost amenajate în tot orașul 177 de secții de votare. Printre acestea, câte două secții de votare au fost deschise la Seminarul Teologic, Colegiul Unirea, Liceul Andrei Mureșanu, Liceul Silvic, în Cartierul Avangarden, la Școala Profesionala Kronstadt, iar câte trei sau mai multe secții au fost amenajate la Colegiile Economic, Meșota sau Racoviță, dar și la mai multe școli generale și grădinițe.

De asemenea, 550 polițiști, jandarmi și pompieri brașoveni, vor asigura paza și protecția a 455 de secții de votare, pe raza județului Brașov, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Pentru intervenția efectivă la eventualele incidente electorale, s-au asigurat rezerve și echipe operative, pregătite să intervină, formate din 115 polițiști și 12 luptători pentru acțiuni speciale.

Saviana Russu