ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Turiști pe urmele celor care au luptat în Primul Război Mondial

Publicat: marți, 12 Noiembrie 2019 , ora 9.48

Zeci de turiști, iubitori de natură, istorie și fotografie, au plecat, weekend-ul trecut, pe cărări de munte, pe urmele celor care au luptat în Primul Război Mondial.

Un organizator de excursii din București a mobilizat online 50 de persoane pe care le-a ghidat prin Piatra Craiului, dar și pe la tranșeele din localitățile Dâmbovicioara, Ciocanu, Șirnea și Fundata. 

În Masivul Piatra Craiului și în localitățile Șirnea, Ciocanu, Fundata sau Dâmbovicoara există și azi tranșee, ziduri de apărare și cuiburi de mitralieră intacte, din Primul Război Mondial.  În urmă cu mai bine de un secol, aici a fost zonă de graniță între România și Imperiul Austro-Ungar, iar primele lupte pentru eliberarea Transilvaniei s-au dat chiar aici.

Turiștii, îndrumați de un ghid, au aflat, weekend-ul trecut, toate aceste lucruri, pe un traseu montan de o dificultate medie, dar de o frumusețe aparte. 

Cei prezenți au fost de-a dreptul fascinați atât de pitorescul zonei, cât și de istoria pe care, spun ei, au învățat-o acum, altfel, diferit de cursurile rigide din școală. 

Prețul unei astfel de drumeții de o zi, care include și o masa tradițională, este de 130 lei/persoană, iar cei interesați pot afla mai multe de pe rețelele de socializare. 

Adina Milea