ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

1500 de alergători, înscriși deja în Crosul 15 Noiembrie, de duminică

Publicat: joi, 14 Noiembrie 2019 , ora 8.47

Aproape 1500 de alergători s-au înscris deja în Crosul 15 Noiembrie, ce va avea loc duminică.

Evenimentul a ajuns la cea de-a 30-a ediție și, fiina una aniversară, organizatorii au decis să nu existe taxă de înscriere pentru participanți, astfel că numărul alergătorilor va mai crește. Asta și pentru că înscrieri vor putea fi făcute inclusiv în ziua competiției.

Crosul este deschis sportivilor profesioniști, amatori și copiilor cu părinții lor. Toți vor alerga pe distanța de 5 kilometri, luând startul la ore diferite. Acesta va fi dat în interiorul parcului industrial SC Roman, exact din dreptul fostei Secții 440, locul unde a izbucnit revolta anticomunistă din 1987.

De aici, alergătorii vor alerga până la Prefectură, pe Calea București, pe exact același traseu parcurs de muncitorii novembriști, revoltați după ce și-au văzut fluturașii de salariu. Primiseară iar mai puțin decât trebuia sau unii nu primeau nimic.

Revendicările lor sociale au luat, pe traseu, forma unei revolte anticomuniste, muncitorii ajungând să scandeze împotriva regimului ceaușist. Au fost primii care au făcut acest lucru, când regimul nu dădea niciun semn că s-ar clătina.

Repercusiunile au fost însă pe măsură. Unii au fost închiși și bătuți, alții au primit domiciliu forțat în alte părți ale țării. De toate aceste lucruri, tânăra generație pare să fie tot mai interesată, după cum ne-a spus Marius Boeriu, președintele Asociației 15 Noiembrie 1987.

În semn de omagiu pentru curajul muncitorilor este organizat acest cros.

Evenimentul este organizat de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987. Primăria municipiului Brașov și Consiliul Județean Brașov cofinanțează acest eveniment, cu sume de aproximativ 70.000 de lei fiecare.

Adina Chirvasă