ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Un singur post și 86 de locuri sunt disponibile pentru Brașov la Concursul de Rezidențiat

Publicat: vineri, 15 Noiembrie 2019 , ora 16.38

Un singur post și 86 de locuri sunt disponibile pentru absolvenții facultății de Medicină din Brașov la Concursul de Rezidențiat, ce va avea loc în 8 decembrie.

Ministerul Sănătății a publicat deja lista cu posturile și locurile scoase la concurs, iar la Brașov, postul este pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, la UPU, iar locurile sunt în mai multe specialități, dar pregătirea este în diferite centre din țară.

Cele mai multe locuri sunt pentru medicina de familie – 8, obstetrică-ginecologie și pediatrie – câte 7, medicină de urgență – 6, cardiologie și medicină internă – câte 5. Celelalte specialități au câte două sau trei locuri.

Postul pentru rezident înseamnă un loc de muncă asigurat după terminarea rezidențiatului. În schimb, rezidențiatul pe loc înseamnă că tânărul are un loc de pregătire în timpul rezidențiatului, dar nu are un post asigurat la finalizarea pregătirii, așa încât va trebui ca el să găsească un spital în care să fie angajat.

La nivelul întregii țări sunt, în total, 4710 locuri și posturi, scoase la concurs, în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Concursul de intrare în Rezidențiat va fi organizat în 6 centre universitare, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie - pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Înscrieri în concurs se mai fac până în 19 noiembrie. 

Adina Chirvasă