ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Până vineri vom afla cine preia interimatul la Opera Brașov

Publicat: luni, 18 Noiembrie 2019 , ora 17.37

Până vineri, vom afla cine preia funcția de manager interimar al Operei Brașov. Preavizul fostului manager, pianistul Ovidiu Mezei, care a demisionat, a expirat în 15 noiembrie.

Conform prevederilor legale, Primăria, în subordinea căreia se află instituția de cultură, trebuie să numească un interimar în 5 zile lucrătoare.

În același timp, însă, municipalitatea se pregătește să lanseze concursurile pentru instituțiile de cultură din subordine care nu mai au directori desemnați prin concurs.

Vorbim despre Operă, dar și despre Teatrul „Sică Alexandrescu”, unde fostul manager, Dan Cogălniceanu, nu a obținut punctajul minim la evaluarea anuală, astfel că a fost demis. În prezent, Teatrul este condus, interimar, de actrița Viorica Geantă Chelbea.

Concursurile de ocuparea a funcțiilor de manager vor fi lansate odată cu publicarea caietelor de obiective, pe baza cărora, concurenții își vor întocmi planurile de management.

După ce va fi lansat anunțul de concurs, doritorii au la dispoziție 30 de zile să se înscrie și să prezinte un plan de management. Comisia va avea la dispoziție minim două săptămâni pentru evaluarea proiectelor.

Vor urma apoi interviul și anunțarea câștigătorilor.

Etapele de evaluare și intervievare vor avea și perioade de contestații și rezolvare a lor.

În cel mai bun caz, în a doua lună a anului viitor, cele două instituții vor avea șef desemnați prin concurs.

Adina Chirvasă