ACUM:
18.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
19.15
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Patru brașoveni pot vizita Musashino în ianuarie

Publicat: miercuri, 20 Noiembrie 2019 , ora 12.06

Patru brașoveni vor avea șansa de a vizita orașul Musashino, din Japonia, în perioada 23-29 ianuarie 2020.

Trei dintre ei vor fi selectați dintre cursanții Centrului Musashino Japonia, iar cea de-a patra persoană va fi aleasă dintre brașovenii care se înscriu pentru această experiență.

Pentru asta, însă, se pot înscrie persoane cu vârsta de peste 16 ani, care să cunoască limba engleză, pentru că e nevoie ca fiecare să redacteze, în engleză, un text de maxim 800 de cuvinte, cu tema ,,Ce reprezintă Japonia pentru tine?”.

Totodată, textul trebuie să conțină propuneri pentru a prezenta mai bine România în Japonia sau Japonia în România.

Înscrieri se fac până în 27 noiembrie, la Primăria Brașov, Centrul de Informații pentru Cetățeni, către Direcția Relații Externe, Cultură și Evenimente. Câștigătorul va fi selectat oficial pe baza conținutului cererii și al textului transmis.

Delegația brașovenilor va vizita Musashino la invitația reprezentanților orașului. Brașovenii vor participa la diverse activități, precum evenimente și vizite la școli și, în plus, vor locui la familii japoneze.

Majoritatea cheltuielilor de transport, cazare și masă sunt asigurate de către Primăria Musashino. Brașovenii trebuie, în schimb, să își plătească obținerea pașaportului, să achite drumul spre aeroportul din București și să își asigure mesele din 27 ianuarie și prânzul din 28 ianuarie.

Japonia va găzdui Jocurile Olimpice și Paralimpice în 2020, acestea desfășurându-se la Tokyo. 

Adina Chirvasă