ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi reguli pentru reducerea vârstei de pensionare

Publicat: miercuri, 20 Noiembrie 2019 , ora 17.34

Brașovenii care au lucrat în grupa a II-a de muncă sau în condiții deosebite de muncă vor putea să se pensioneze mai repede decât până acum. Asta grație unei noi legi, respectiv 215 pe 2019, document care a intrat în aplicare din 17 noiembrie.

"Persoanele care au lucrat în condiții deosebite, după aprilie 2001, beneficiază de un stagiu suplimentar de 4 luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite. O altă modificare prevăzută de această lege este reducerea vârstei de pensionare. Dacă înainte i se putea reduce vârsta de pensionare dacă a lucrat cel puțin 6 ani în condiții deosebite sau în grupa a II-a de muncă, acum reducerea începe de la un an de zile. Dacă o persoană a lucrat cel puțin 1 an în condiții deosebite și grupa a II-a de muncă, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 4 luni.", a precizat purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Brașov, Delia Tîrcolea.

Înainte, pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite se reducea vârsta de pensionare cu trei luni.

Aceste prevederi se vor aplica, însă, doar persoanelor care se pensionează de acum înainte.

Cei pensionați pentru limită de vârstă înainte de 17 noiembrie 2019 nu vor putea beneficia de noul mod de calcul, deoarece legea nu prevede nici o măsură de recalculare pentru cei deja pensionați.

Adina Chirvasă