ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Vremea a intrat într-un proces de răcire accentuată

Publicat: vineri, 22 Noiembrie 2019 , ora 13.13

Este în vigoare o informare meteorologică de ploi însemnate cantitativ, răcire accentuată a vremii, ninsori la munte, precipitații mixte în Moldova, Transilvania și zona deluroasă a Munteniei,  și intensificări ale vântului până sâmbătă la ora 10:00.

Temporar va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20...25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40...60 l/mp.

Vremea se va răci treptat, astfel încât astăzi, dar  și sâmbătă, în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei. 

La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, spulberând trecător zăpada.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief.

Radio România Brașov FM