ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Sacul galben” în care operatorul de salubritate vrea să colectezi tot

Publicat: miercuri, 27 Noiembrie 2019 , ora 12.48

Operatorul de salubritate care se va ocupa doar de cartierul Noua, din decembrie, are propriul sistem de colectare separată a deșeurilor reciclabile.

Astfel,  operatorul afirmă că va distribui gratuit brașovenilor din Noua, care stau la case, un sac galben de unică folosință, în care cetățenii să pună deșeurile reciclabile. Pe toate, la grămadă: și hârtie, și cartoane, și deșeuri din metal, și plastice.

Totuși, în acești saci, brașovenii sunt îndemnați să nu pună deșeuri menajere.

Sacii urmează a fi colectați de la case în fiecare zi de joi, iar la ridicarea sacului plin, angajații operatorului vor lăsa un nou sac, pentru următoarea săptămână.

Însă, brașovenii mai trebuie să știe că deșeurile periculoase, cum sunt bateriile,detergenții, medicamentele, vopselurile, spray-urile ori alte produse chimice, se colectează și ele separat.

Bateriile și becurile pot fi aruncate în recipientele anume amenajate în supermarketuri, în timp ce restul deșeurilor periculoase trebuie predate firmelor specializate în recuperarea și neutralizarea lor.

Adina Chirvasă