ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

1000 de hectare de pădure din jurul Brașovului, transformate în pădure parc

Publicat: miercuri, 27 Noiembrie 2019 , ora 12.54

1000 de hectare de pădure din jurul Brașovului să devină pădure-parc. Asta a cerut primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, celor de la Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt. Asta în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.

Cele 1000 de hectare sunt în proprietatea municipiului Brașov și înconjoară atât orașul, cât și Poiana Brașov. De asemenea, se învecinează cu cele două rezervații naturale: Tîmpa și Postăvarul.

Proiectul derulat de Regia Kronstadt împreună cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) "Marin Drăcea" Brașov vizează ,,Monitorizarea stării ecosistemelor forestiere și valorificarea potențialului recreativ, cultural și istoric al pădurilor urbane și periurbane administrate de RPLP Kronstadt RA".

Valoarea lui este de peste 1,2 milioane lei, din fonduri europene. Ideea proiectului este de a identifica și pune în valoare potențialul pădurilor din Brașov și împrejurimi, precum și evaluarea biodiversității acestora.

Prima dezbatere asupra acestui proiect a avut loc ieri, la Facultatea de Silvicultură.

Adina Chirvasă