ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
10.00
De 10 ori România

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Profesorul de la Săcele, care a pălmuit un elev, sancționat cu 5% din salariu, pe trei luni

Publicat: miercuri, 27 Noiembrie 2019 , ora 14.45

5 la sută reținere din salariu, timp de trei luni. Aceasta este sancțiunea pe care a primit-o profesorul de la Liceul „George Moroianu” din Săcele, care este acuzat că a lovit un elev.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al unității liceale, marți.

Inițial, Comisia de Disciplină a propus sancționarea cu avertisment scris, dar Consiliul, analizând documentele și ascultând și punctul de vedere al profesorului, a hotărât sancțiunea financiară, potrivit conducerii Liceului, care subliniază că acesta a fost un incident izolat. 

Sancțiunea însă ar putea fi modificată. Asta pentru că, în derulare este, acum și o anchetă a procurorilor de pe lângă Judecătoria Brașov, care l-au pus sub acuzare pe dascăl, cercetat pentru „purtare abuzivă”.

Profesorul beneficiază de prezumția de nevinovăție, până în momentul în care instanța va lua o hotărâre definitivă.

Reamintim că, în 14 noiembrie, un elev a fost bătut de profesor, asta după ce copilul ar fi mototolit o hârtie și ar fi aruncat-o într-un câine. Tot copilul ar fi lovit patrupedul cu piciorul.

Părinții copilului au susținut că în urma bătăii, copilul a făcut pe el. De asemenea, părinții au mai spus că s-au adresat Poliției, Direcției pentru Protecția Copilului și au fost și la medicul legist.

Adina Chirvasă