ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Program plin pentru brașoveni, de 1 Decembrie

Publicat: miercuri, 27 Noiembrie 2019 , ora 15.32

Un program plin au pregătit autoritățile din Brașov pentru a marca 1 Decembrie - Ziua Națională a României.

Pentru copii, activitățile încep încă de dimineață, când se deschide Târgul de Crăciun din Piața Sfatului.

După prânz, cu mic cu mare, brașoveni, dar și turiști sunt așteptați pe Bulevardul Eroilor, unde, de la orele 14.15 începe ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Naționale a României. Inițial a fost stabilit pentru ora 13.00, însă programul a fost decalat pentru un scurt show aviatic.

Ceremonialul se va încheia cu defilarea a peste 200 de militari și prezentarea tehnicii militare.

Și, dacă tot sunteți în centrul Brașovului, puteți vedea pe îndelete echipamentele specifice MAI și MapN, ce vor fi expuse pe Aleea Parcului Nicolae Titulescu, până la ora 16.00.

Junii, simbol al Brașovului, au și ei locul lor în programul manifestărilor din 1 Decembrie. Ei vă vor aștepta în Piața Unirii, de la 15.30, unde va fi o depunere de coroane, iar programul va fi completat de muzică populară.

Seara, de la 17.30, va fi aprins iluminatul festiv din Piața Sfatului, iar cei prezenți se vor bucura și de muzica oferită de artiștii Filarmonicii și Operei Brașov, dar și de micuții din Corul UNISON. Cap de afiș va fi trupa Dacika.

Un moment spectaculos va fi retragerea militarilor cu torțe, seara, de la ora 19.00.

Evenimentele au fost pregătite de Prefectura Brașov, Primăria Municipiului Brașov și Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" Brașov și Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovechi.

Adina Chirvasă