ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Brașovul, în sărbătoare de 1 Decembrie

Publicat: luni, 2 Decembrie 2019 , ora 10.10

Brașovul a fost în sărbătoare de 1 decembrie.

Manifestările dedicate sărbătoririi zilei naționale a României au atras la Brașov mii de spectatori care s-au declarat încântați de parada militară ce a avut loc pe bulevardul Eroilor în fața primăriei.

După intonarea imnului național a urmat un scurt ceremonial religios pentru pomenirea eroilor neamului precum și discursuri ale oficialităților. Parada militară a fost deschisă de un parașutist de la aerodromul Brașov ce a aterizat în mijlocul mulțimii cu un tricolor de mari dimensiuni.

Înainte de defilarea militarilor, Brașovul, a fost survolat de două elicoptere militare IAR 330 Puma Socat precum și de șase aeronave militare MIG 21 Lancer.

La sol au defilat în acordurile muzicii militare 17 plutoane formate din ofițeri și subofițeri MApN și MAI precum și tehnică militară și de intervenții. Cei mai încântați au fost cei mici.

Manifestările au continuat cu un eveniment susținut de juni iar seara, cel mai așteptat moment a fost aprinderea luminilor de sărbători.

Ca în fiecare an, Piața Sfatului a fost plină de turiști și brașoveni, veniți cu mic cu mare să admire bradul de Crăciun, dar și să simtă magia orașului din poveste.

Seara s-a încheiat cu tradiționala retragere cu torțe a militarilor brigăzii 2 Vânători de munte Sarmizegetusa.

Nucu Jalea