ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziție de fotografie etnografică, la Reduta

Publicat: marți, 10 Decembrie 2019 , ora 17.24

Centrul Cultural Reduta găzduiește, în această perioadă, Expoziția Națională de Fotografie Etnografică “Oameni și datini”, în urma unui concurs lansat de Serviciul Cultură Tradițională din cadrul Consiliului Județean Brașov.

La vernisajul de marți a fost prezentat și albumul de fotografie etnografică, ediția a II-a, cu lucrările premiate în anii anteriori.

Expoziția conține fotografii tematice din colecția a 51 de fotografi ale căror lucrări acoperă diferite zone etnografice ale țării.

Desfășurat în perioada 1 – 31 octombrie 2019, concursul a fost structurat în două secțiuni – portret și momente etnografice, marele premiu Oameni și Datini fiind câștigat de Calistru Cristian, din Botoșani, lucrarea lui fiind intitulată Baba.

Prof. Adrian Vălușescu, șeful Serviciului Cultură Tradițională, a precizat că expoziția cuprinde, pe lângă fotografiile câștigătoare, cele mai bune lucrări cu caracter etnografic, din domeniul culturii tradiționale materiale sau imateriale - obiecte de patrimoniu cultural tradițional, obiceiuri, costume populare, portrete, ocupații și arhitectură tradițională. Pe măsură ce elementele de civilizație sătească dispar, fotografia etnografică rămâne una dintre puținele surse de informare în domeniu, potrivit sursei citate.

Expoziția din foaierul Centrului Cultural „Reduta” va fi deschisă publicului brașovean în perioada 2 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020.

Camelia Vlad