ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Trei concerte speciale, niciun bilet rămas liber

Publicat: miercuri, 18 Decembrie 2019 , ora 11.23

Concertele speciale ale Filarmonicii Brașov s-au vândut ca pâinea caldă. Niciun bilet nu mai este disponibil pentru concertele extraordinare pregătite de artiștii instituției, ce vor avea loc în perioada 18-20 decembrie.

Și nici nu e de mirare, dat fiind că la pupitrul dirijoral se află maestrul Ilarion Ionescu Galați, "Prințul baghetei", așa cum l-a numit pianista Ioana Maria Lupașcu. Repetițiile pentru concerte sunt în toi și la fiecare măsură, maestrul îi îndrumă pe artiști pentru a găsi sunetul perfect. Asta deoarece sunt concertele speciale ale anului, după cum ne-a spus chiar maestrul Ilarion Ionescu Galați.

Alături de maestru, invitată pe scenă va fi Nicoleta Tudorache, ce va interpreta un program la țambal. Solista Nicoleta Tudorache.

În program, pe lângă lucrări de largă popularitate, se regăsește o Suită de colinde românești, dedicată celor 142 de ani de existență ai Filarmonicii și membrilor ei, compusă de Petre-Marcel Vârlan, lucrare ce va fi interpretată în primă audiție.

Concertele din serile de 18 și 19 decembrie sunt sold-out de dinainte de începutul săptămânii. Concertul din 20 decembrie va fi oferit doar colaboratorilor și autorităților.

Adina Chirvasă