ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
10.00
De 10 ori România

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Calitatea aerului din Brașov, dezbătută mai bine de 3 ore

Publicat: vineri, 20 Decembrie 2019 , ora 19.15

Trei ore și jumătate a durat dezbaterea pe tema calității aerului din oraș. Evenimentul a fost organizat de Primărie și s-a întins pe mai bine de trei ore, având în centru mirosurile urâte care se simt ocazional în oraș, dar și particulele din aer. Mirosul este o problemă resimțită în întreg orașul, iar oamenii cred că sursa ar fi groapa de gunoi a orașului. Asta în timp ce autoritățile susțin că mirosul provine de la îngrășămintele bio cu care sunt fertilizate solurile din jurul orașului.

Oamenii spun că se tem pentru sănătatea copiilor lor.

Autoritățile județene au explicat brașovenilor că au în vedere problema gestionării deșeurilor, printr-un masterplan ce include și investiții necesare în județ, precum și închiderea gropilor neconforme din județ, dar asta în timp. Brașovenii vor însă soluții imediate.

Pe de altă parte, autoritățile locale au și ele în vedere câteva măsuri, iar prima dintre ele este crearea unui grup de lucru mixt.

Între altele, însă, vor fi discuții, în anul următor, pentru introducerea în regulamentele de urbanism a unor prevederi care să statueze ca noile blocuri să fie dotate cu centrale de bloc, nu centrale de apartament. De asemenea, când vor fi cumpărate echipamentele necesare, să fie mai multe controale la agenți economici care desfășoară activități cu impact asupra mediului.

Pe de altă parte, brașovenii susțin că vor continua să facă plângeri la autorități, până când se vor rezolva lucrurile.

Adina Chirvasă