ACUM:
17.00
Auto Radio
Urmează:
18.00
Auto Radio (continuare)
Apoi:
19.00
Rockada

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a semnat ultimul contract, din cele trei, pentru modernizarea Făgărașului

Publicat: luni, 23 Decembrie 2019 , ora 16.14

Primarul Gheorghe Sucaciu și Simion Crețu, directorul general ADR Centru, au semnat în această dimineață contractul de finanțare pentru "Modernizarea și pietonizarea zonei centrale Făgăraș", cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro, perioada de implementare fiind de 52 de luni.

Acesta este cel de-al treilea și ultimul contract semnat, după ce în 16 decembrie, respectiv 4 octombrie, au fost semnate contractele pentru celelalte două proiecte prin care se investește în sistemul de mobilitate urbană. Procedura de achiziție a proiectului tehnic și de execuție a lucrărilor va fi demarată în perioada imediat următoare.

Investițiile în valoare totală de 30 de milioane de euro pentru toate cele 3 proiecte integrate vizează modernizarea trotuarelor, achiziționarea a sute de biciclete, construirea pistelor necesare pentru circulația acestora și implementarea sistemului de închiriere a vehiculelor. În plus, vor fi achiziționate 10 autobuze electrice, iar stațiile destinate acestora vor fi modernizate.

Mai mult, vor fi amenajate spații verzi, vor fi plantați arbori maturi cu grad ridicat de retenție a dioxidului de carbon, iar zona cuprinsă între Cetatea Făgăraș - Baia Comunală - Casa de Cultură și catedrală va deveni pietonală.

Camelia Vlad