ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Facturi calculate doar în lei, nu în euro

Publicat: luni, 30 Decembrie 2019 , ora 12.54

Toate facturile românilor să fie calculate în moneda națională, nicidecum în euro! Este inițiativa senatorului de Brașov, Daniel Zamfir, care intenționează ca imediat după Anul Nou să depună în Parlamentul României un proiect de lege în acest sens.

Măsura va fi benefică, spune parlamentarul, milioanelor de români care sunt plătiți în lei, nu în moneda europeană, și care acum își plătesc toate facturile după cursul euro, suportând astfel devalorizarea monedei naționale.

Parlamentarul de Brașov a precizat că măsura va avea un impact puternic asupra companiilor furnizoare de servicii publice, de telefonie mobilă și de asigurări auto, care în acest moment emit facturi în funcție de valoarea euro. 

Senatorul Daniel Zamfir este și inițiatorul pachetului de legi cunoscut de toți românii ca legile „anti-cămătărie”, aflate în dezbaterea Camerei Deputaților.

Camelia Vlad