ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Oamenii străzii, protejați de ger, în Adăpostul de noapte din Brașov

Publicat: miercuri, 8 Ianuarie 2020 , ora 13.16

Peste 70 de oameni ai străzii beneficiază, în această perioadă, de servciile Adăpostului de noapte din Brașov.

Și asta cu atât mai mult cu cât temperaturile sunt foarte scăzute, mai ales pe timpul nopții. Perioada în care persoanele fără adăpost pot beneficia de aceste servicii este, însă, limitată.

,,În Adăpostul de noapte, o persoană poate fi găzduită pe o perioadă maximă de un an de zile, dacă are ultimul domiciliu în municipiul Brașov. În cazul în care persoana nu este ajutată să se reintegreze social, să i se găsească o altă alternativă, atunci după o reevaluare, contractul de găzduire din Adăpostul de noapte poate fi prelungit pe perioade de 6 luni'' a declarat pentru Radio România Brașov FM, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială Brașov.

Conform legii, Direcțiile de Asistență Socială le oferă beneficiarilor acestor servicii băuturi calde, însă la Brașov, oamenii străzii primesc și alimente oferite de diverși sponsori. În plus, cei care sunt de acord să presteze muncă în folosul comunității, beneficiază și de două mese calde pe zi.

Momentan, Adăpostul de noapte din Brașov are 110 paturi, însă în cazul în care sunt mai multe solicitări, locurile de cazare pot fi suplimentate.

Adina Milea