ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un colegiu de informatică schimbat total

Publicat: joi, 9 Ianuarie 2020 , ora 16.16

De luni, elevii Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” se reîntorc în clasele de pe Calea București, după ce luni bune au învățat pe strada Cocorului. Asta din cauza lucrărilor de reabilitare și eficientizare energetică, încheiate mai târziu decât era estimat inițial. Practic, elevii revin în casă nouă și vor avea și mobilierul nou. 

Lucrările de eficientizare energetică a Colegiului Național „Grigore Moisil” Brașov au început în aprilie 2018 și ar fi trebuit să fie încheiate în septembrie 2019. Firma care a câștigat licitația, însă, nu și-a respectat termenii contractuali, astfel că a fost concediată și acționată în instanță, iar în paralel, municipalitatea a dat lucrările în grija celor de la RIAL, ce le-au executat în regim de urgență. În două luni, mai exact. 

Valoarea contractului era, initial, de 4,2 milioane lei, iar proiectul a fost finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Cum acordul de implementare pe acest program a expirat tot în septembrie, iar lucrările nu erau încheiate la acea vreme, municipalitatea a pierdut bani elvețieni și, în plus, a alocat bani de la bugetul local pentru a încheia proiectul.

Adina Chirvasă