ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Colectarea selectivă a deșeurilor, în municipiul Brașov, a fost amânată

Publicat: vineri, 10 Ianuarie 2020 , ora 13.54

Colectarea selectivă a deșeurilor, în municipiul Brașov, a fost amânată. Încă mai sunt discuții cu operatorul de salubritate, a anunțat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

Operatorul de salubritate trebuia să se doteze, până la sfârșitul anului, cu autospeciale cu sisteme de cântărire a deșeurilor și cu alte echipamente. La nivelul municipiului există un regulament de salubrizare, ce prevede colectarea selectivă a deșeurilor și amenzi pentru cei ce nu o fac. Mai mult, plata trebuie făcută în funcție de cât gunoi produce fiecare.

Anul trecut, în noiembrie, edilul spunea că regulamentul ar putea intra în aplicare de la începutul lui 2020. Pe de altă parte, primarul George Scripcaru a cerut operatorului depozitului de deșuri Fineco să accelereze programul de investiții și până la jumătatea anului să aibă echipamentele necesare, astfel încât să nu existe riscul unor mirosuri neplăcute in oraș. 

Edilul a mai spus că graficul de lucru va fi monitorizat săptămânal de viceprimarul Barabas Laszlo.

Adina Chirvasă